Professionele teksten

Prikkel-Teksten -professionele-tekstenVan een goede tekstschrijver mag u méér verwachten dan een foutloze tekst. Professionele teksten zijn behalve taalkundig correct op zijn minst ook prettig leesbaar, logisch ingedeeld en afgestemd op de doelgroep. Maar als professioneel tekstschrijver ga ik graag nog een stapje verder. En soms: een stapje terug.

Heldere doelstelling

Vaak bestaat een opdracht uit een concrete vraag, bijvoorbeeld: een tekst voor onze folder of brochure. Toch stel ik altijd de vraag: waarom? Waarom wilt u een folder of brochure? Welk doel heeft u hiermee voor ogen? En kunt u daarmee uw doelgroepen wel bereiken? Of is een ander middel misschien efficiënter, goedkoper, duurzamer?

Ook al schrijf ik nog zo graag, mijn teksten zijn pas écht goed als u uw doel heeft bereikt. Ik zoek dan ook graag samen met u naar de meest passende oplossing voor uw communicatievraag. En schrijf vervolgens met veel plezier een bijpassende, professionele teksten.

De juiste snaar

Een goed doordacht plan is een voorwaarde voor professionele teksten. Hier werken we samen aan, maar als tekstschrijver kom ik natuurlijk pas écht op dreef als ik mag gaan schrijven. Met uw doelstelling en doelgroep in het achterhoofd ga ik aan de slag om professionele teksten voor u te schrijven. Veel aandacht gaat uit naar schrijfstijl en woordkeuze. Deze moet passen bij de afzender en tegelijkertijd uw doelgroep aanspreken. Elke boodschap kan zo op verschillende manieren worden verpakt. Ik zoek voor u de meest passende vorm en probeer uw boodschap zo te verpakken dat u zegt: ja, dát bedoelde ik!

Professionele teksten dankzij goede voelsprieten

Precies de juiste woorden vinden is ook een kwestie van elkaar aanvoelen. Daarom vind ik het belangrijk om te weten wie ik voor me heb. Dat geldt voor u als opdrachtgever én voor de doelgroepen voor wie de teksten bedoeld zijn. Ik steek graag energie in een goede kennismaking, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit het eindresultaat ten goede komt.

www.prikkel-teksten.nl

Heb ik uw nieuwsgierigheid geprikkeld? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking.