Professionele teksten

Prikkel-Teksten -professionele-tekstenVan een goede tekstschrijver mag je méér verwachten dan een foutloze tekst. Professionele teksten zijn behalve taalkundig correct op zijn minst ook prettig leesbaar, logisch ingedeeld en afgestemd op de doelgroep. Maar als professioneel tekstschrijver ga ik graag nog een stapje verder. En soms: een stapje terug.

Heldere doelstelling

Vaak bestaat een opdracht uit een concrete vraag, bijvoorbeeld: een tekst voor onze folder of brochure. Toch stel ik altijd de vraag: waarom? Waarom wil je een folder of brochure maken? Welk doel heb je ermee voor ogen? En is dat wel de beste manier om jouw doelgroep bereiken? Of is een ander middel misschien efficiënter, goedkoper, duurzamer?

Ook al schrijf ik nog zo graag, mijn teksten zijn pas écht goed als jij jouw doel ermee bereikt. Ik zoek dan ook graag mee naar de meest passende oplossing voor jouw communicatievraag. En vervolgens schrijf ik met veel plezier passende, professionele teksten.

De juiste snaar

Een goed doordacht plan is een voorwaarde voor professionele teksten. Hier werken we samen aan, maar als tekstschrijver kom ik natuurlijk pas écht op dreef als ik mag gaan schrijven. Met jouw doelstelling en doelgroep in het achterhoofd ga ik aan de slag om professionele teksten voor je te schrijven. Veel aandacht gaat uit naar schrijfstijl en woordkeuze. Het moet passen bij de afzender en tegelijkertijd jouw doelgroep aanspreken. Elke boodschap kan zo op verschillende manieren worden verpakt. Ik zoek de meest passende vorm en probeer jouw boodschap zo te verpakken dat je zegt: ja, dát bedoelde ik!

Professionele teksten dankzij goede voelsprieten

Precies de juiste woorden vinden is ook een kwestie van elkaar aanvoelen. Daarom vind ik het belangrijk om te weten wie ik voor me heb. Dat geldt voor jou als opdrachtgever én voor de doelgroepen voor wie de teksten bedoeld zijn. Ik steek graag energie in een goede kennismaking, omdat ik ervan overtuigd ben dat dit het eindresultaat ten goede komt.

www.prikkel-teksten.nl

Heb ik je nieuwsgierigheid geprikkeld? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende kennismaking.