SEO-tekstschrijver

Prikkel-Teksten-SEO-tekstschrijverZoeken en gevonden worden

Schrijven is vooral leuk als iemand het leest. Stuur iemand een handgeschreven brief en u heeft de volle aandacht. Maar met een tekst op internet weet u dat niet zo zeker. Tenzij uw website hele goede maatjes wordt met de verschillende zoekmachines. Dat gaat niet vanzelf, maar als SEO-tekstschrijver kan ik u daar prima bij helpen.

SEO: Search Engine Optimization

SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel: geoptimaliseerd voor zoekmachines. Concreet betekent het dat deze teksten zo geschreven zijn, dat ze het juiste moment opduiken in de resultaten van internet-zoekmachines zoals Google. Dit is enorm belangrijk, aangezien veruit de meeste internetgebruikers een zoekmachine gebruiken om zich op het internet te oriënteren. Tekst is dus een belangrijke factor in het succes van uw website.

De meerwaarde van een goede SEO-tekstschrijver

De meerwaarde van een goede tekstschrijver bestaat niet alleen uit het schrijven van foutloze teksten. Een professionele tekstschrijver is in staat precies de juiste snaar te raken bij uw doelgroep. De inhoud (boodschap) en de verpakking (tekst) van uw boodschap moeten zorgvuldig op uw doelstelling en doelgroep worden afgestemd. Als SEO-tektschrijver heb ik daarmee niet alleen de lezers voor ogen, maar ook de zoekmachines.

Teksten voor internet (webteksten) zijn anders dan teksten voor een folder of magazine. Behalve mensen van vlees en bloed moeten ze immers ook een andere doelgroep aanspreken: de zoekmachines. Beide groepen ‘lezen’ uw website op een andere manier. Bovendien worden zoekmachines steeds verder ontwikkeld, waardoor weer andere eisen aan webteksten worden gesteld.

De juiste woorden

Gelukkig zijn er ook overeenkomsten tussen mensen en zoekmachines. Beide hechten veel waarde aan de woorden die u in uw webteksten gebruikt. In het verleden bestond SEO-tekstschrijven uit het zo vaak mogelijk gebruiken van deze zogenaamde zoektermen of ‘keywords’. Tegenwoordig trapt Google daar – gelukkig – niet meer in. Net als lezers wil de zoekmachines dat uw teksten prettig leesbaar zijn, al heeft een zoekmachine natuurlijk niet de persoonlijke voorkeuren die uw doelgroep wel heeft.

Een goede SEO-tekstschrijver schrijft teksten die door beide doelgroepen gewaardeerd worden. Oftewel: prettig leesbare en aansprekende teksten, voorzien van de juiste zoekwoorden. Op deze manier wordt uw website gevonden én gelezen. U heeft er ten slotte niets aan als u hoog scoort in de zoekresultaten, maar de aandacht van uw doelgroep niet vast weet te houden.